nieuwsOp weg naar passende zorg? wat houdt dat in

  • 29 juli 2021

De Kwaliteitsraad van het Zorginstituut bereidt een advies over passende zorg voor aan het Zorginstituut.

Op weg naar passende zorg? wat houdt dat in

Op 9 juni was er een digitale dialoogsessie met genodigden uit alle hoeken van het zorgveld. In het Zorginstituut magazine van juli 2021 staat een interessant artikel te lezen over de weg naar passende zorg.Heel mooi dat mensen die ervaring hiermee hebben, op welke manier dan ook, hun input kunnen leveren. Dat is patiëntbetrokkenheid. Wat kwam er uit naar voren?

Ziekenhuizen die geen toegang hebben tot elkaars dossiers of soms geen informatie met elkaar uitwisselen, standaardisatie in 'zorgpaden', het zijn zomaar een paar voorbeelden die genoemd worden om aan te geven waar de dilemma's in het aanbieden van passende zorg zitten.

Waar volgens ons ook nog een knelpunt zit is dat er bij het ontwikkelen van passende zorg merendeels gekeken wordt naar ziekten die veelvuldig voorkomen. Passende zorg aanbieden voor zeldzame stofwisselingsziekten brengt weer heel andere dilemma's met zich mee. Hopelijk komt hier ook aandacht voor. Want, focus op gezondheid i.p.v. ziekte is niet voor iedereen haalbaar.

Hoe zou jij vorm willen geven aan passende zorg? We horen het graag.