blogsHello 2021!

  • 19 januari 2021
  • Laura Laella Kers

Mijn naam is Laura Laella Kers (1994) en ik ben een van de vier kinderen die mijn prachtige ouders hebben. Mijn ouders zijn beide dragers van de stofwisselingsziekte MCADD. Waar mijn broer en zussen nergens last van hebben ben ik ‘de gelukkige’ die deze ziekte wel heeft. Zou ik anders willen? Denk het niet. Het heeft mij gemaakt tot wie ik ben en tot hoe sterk ik ben.

Hello 2021!

Het is een tijdje geleden dat ik geschreven heb, maar soms moet je even pas op de plaats maken voor jezelf. In de afgelopen 6 weken is er zoveel gebeurd privé, dat ik nu weer kan zeggen: het gaat goed.

Don’t try this at home
De afgelopen weken heb ik in een bepaalde situatie gezeten, waar ik overigens niets over wil/kan/mag vertellen, maar wat mij veel stress heeft gegeven.Als kers op de taart heb ik mijn vinger klem gekregen tussen de achterklep; DON’T TRY THIS AT HOME! Man, man, man wat heb ik gepuft. Maar ben er wel achter gekomen dat mijn pijngrens nog steeds behoorlijk hoog ligt. Gelukkig is er geen blijvende schade en zal het de tijd nodig hebben voordat ik mijn vinger weer volledig kan gebruiken.

Ondanks dat die pijn wel zakt, merk ik dat ik moe ben. En misschien komt dat ook wel door alles. Dat mijn lichaam de stress eruit werkt, de constante pijn, het dode en dove gevoel in mijn vinger, het weer en o er was nog iets. CORONA.

Corona
Kijk corona: als bier ben je fantastisch in de zomer met een limoen erin, maar nu? Nu zuig je energie en levens op. Jou in combinatie met een beperking/ziekte waarbij je al minder energie hebt, last hebt van de longen of een andere beperking hebt, is dit van rukkem. En iedereen heeft er last van, ook de gezonde mensen. 24 uur 7 dagen in de week thuis met de kids, vergaderingen waarbij katten door je beeld heen rennen, de wasmachine die piept en noem het maar op.

Er is licht aan het einde van de tunnel door de vaccinaties. Hier heb ik toch wel even over na moeten denken of ik deze ook wil nemen. Qua mijn variant van een stofwisselingsziekte ben ik niet bang om het vaccin te nemen, maar wel met de eventuele latere bijwerkingen hiervan. Heeft het bijv. invloed op mijn vruchtbaarheid? Dit alles ga ik de komende dagen uitzoeken en een keuze maken met wat ik ga doen als de brief op de mat valt.

Voor nu houd ik mij aan de regels, maar ALSJEBLIEFT corona: kunnen we dan midden dit jaar beetje bij beetje werken aan het vorige leven? Met een terrasje, vakantie en feestjes?

Want ik zou het erg waarderen als onze BRUILOFT door kan gaan! En zo zullen vele bruidsparen, video- en fotografen, locaties en alles wat bij een bruiloft komt kijken, het met mij eens zijn.