nieuwsStofwisseltour - 24 juni 2023

  • 26 juni 2023

Het was nogal warm, deze 24e juni 2023. Toch weerhield het de vele fietsers van de Stofwisseltour 2023 niet om vroeg in de ochtend, het was 7.00 uur, acte de présence te geven en zich voor te bereiden op de 160 km die ze deze dag weg gingen peddelen. Daarmee wilden ze niet alleen awareness voor stofwisselingsziekten creëren, maar ook geld ophalen voor onderzoek en behandeling.

Stofwisseltour - 24 juni 2023

Zo ook Team VKS, dit jaar bestaand uit Geja, Luc, Carly, Lisanne, Richard, Jesper, Kieran, Jelmer, Marije, Mark, Anne Mieke en Nicole, en de volgauto met Annelies, Marcel en Caroline. En wat een kanjers waren het!  Ze fietsten vier etappes van elk 40 km voor awareness en voor VKS. Tussendoor kregen ze ondersteuning in de vorm van een natje en droogje voor wat hernieuwde energie en er zaten slecht zeer korte pauzes tussen elke 40 km in. Waarlijk afzien in de hitte van deze dag.


Helaas kon Joris, triatleet en de enige van de groep die zelf te maken heeft met een stofwisselingsziekte er dit jaar niet bij zijn. Job lukte het dit jaar ook niet om het team te versterken, omdat hij jammer genoeg thuis zit met ernstige covid-klachten. Ook Mark Helmsing moesten we missen. Heel verdrietig dat hij ons vorig jaar ontvallen is. Anne Mieke had op haar fiets een mooi eerbetoon aan hem door middel van een foto van Mark met zoon Ruben. Zo was hij er toch een beetje bij.


Dat is het bedrag dat Team VKS voor ons bij elkaar heeft gefietst! Een bedrag om u tegen te zeggen! Daar worden we gewoon even een beetje stil van. Want met dat geld kunnen we veel moois doen voor onze leden, in de vorm van belangenbehartiging, patiëntbetrokkenheid, lotgenotencontact en informatie. We zijn er hartstikke blij mee en we zijn zo ontzettend trots op onze kanjers! Dank jullie wel! 

In totaal werd er die dag ruim €189.000 opgehaald voor onderzoek naar een goede behandeling voor stofwisselingsziekten. Een fantastisch mooi bedrag voor de topprestatie van alle teams die zich hiervoor ingezet hebben.