nieuwsBoomplantdag 23 maart 2024

  • 11 december 2023

De eerste zaterdag van de lente, dat is voor heel veel mensen een zeer belangrijke dag. We komen dan bijeen in de Mariakerk in Nisse en denken samen aan de kinderen die overleden zijn aan stofwisselingsziekten en waarvoor op de Herdenkingsdijk een boom is geplant. Het is elke keer weer een mooie, ontroerende dag met muziek, verhalen en gedichten.

Boomplantdag 23 maart 2024

Op de Herdenkingsdijk in Heinkenszand staan nu 158 bomen. Dat betekent 158 namen die genoemd worden. Dat betekent dat onze gedachten uitgaan naar al deze kinderen en naar hun families. Wil jij daarbij aanwezig zijn, dan ben je van harte uitgenodigd. Het is elke keer weer een bijzonder samenzijn met daarna een wandeling op de dijk naar het Mon(nu)ment voor een Kind, langs al de lindebomen die daar staan. Sommige daarvan al groot en sterk, sommige nog maar klein. De lindeboom staat voor 'het leven'. 

Ben jij je kind(je) verloren aan een stofwisselingsziekte en zou je zelf ook graag een boom willen planten, stuur dan een mail naar Sabine en we zorgen dat je al de informatie krijgt die nodig is. Sabine is te bereiken op info@stofwisselingsziekten.nl